Najatraktivnija LEGO® ponuda
Besplatna dostava za porudžbine preko 3.000 rsd
Zanimljivosti
20.04.2017.

Nathan Sawaya umetnik koji pravi skulpture od LEGO kocki

Nathan Sawayarodjen je 10. jula 1973. godine u mestu Colville u državi Washington, odrastao je u Vegneti u Oregonu. Sawaya je diplomirao pravo i bavio se advokaturom do 2004.godine, kada napušta posao kako bi se posvetio umetnosti. Pošto je radio za LEGO kompaniju pola godine, odlazi i otvara svoj umetnički studio. Iako ne radi za LEGO Group priznat je za jednog od najboljih LEGO builder-a i poseduje LEGO Certified Professional. On je jedina osoba priznata i za LEGO Builder i LEGO Certified Professional.

Izvor: brickartist.com

 

Ovaj umetnik za stvaranje svojih  trodimenzionalnih  skulptura i mozaika koristi  isklučivo LEGO kockice. Trenutno živi i radi izmedju svoja dva studija u New York-u i Los Angeles-u.

Izvor: brickartist.com

 

Pretpostavlja se da Sawaya poseduje više LEGO kockica nego bilo koji drugi pojedinac na svetu, preko 1.5 miliona komada. Njegove radove naručuju bogati i poznati. Širom sveta je moguće videti njegova dela izložena u muzejima.

Izvor: nathansawaya.co

 

Izvor: nathansawaya.com

 

Izvor: nathansawaya.com

Ostavi komentar

Slični članci

15.
Jan.
2018.
Zanimljivosti
Šon Keni je doživotni LEGO fan koji živi od igre stvaranja kreacija, odnosno umetnosti od LEGO kockica.
18.
Oct.
2017.
Zanimljivosti
Ove godine slavimo 40 godina postojanja LEGO® Tehnic linije!
17.
Jul.
2017.
Zanimljivosti
Deca i odrasli uživaju u LEGO igračkama već 60 godina, ali najveće LEGO kreacije daleko su od dečje igre. Do danas je proizvedeno preko 400 milijardi LEGO ko...