Zanimljivosti
15.01.2018.

Sean Kenny - najbolja LEGO mušterija

Nakon deset godina provedenih za stolom na kancelariskim poslovima, ovaj Njujorčanin se posvetio poslu o kome je oduvek maštao, stvaranju. Šon nije zaposlen u LEGO kompaniji i nije na bilo koji način povezan ili sponzorisan od grupacije, on je samo jedna od njihovih najboljih mušterija. Napisao je devet dečijih knjiga sa inspiracijama a njegove izložbe obaraju rekorde u posećenosti još od 2012 godine.

Zašto LEGO?

Doživotni LEGO fan, ostvaruje svoj san, živi od igre stvaranja kreacija odnosno umetnosti od LEGO kockica. Njegova dela počinju kao skica na papiru a na posletku postaju impresivne 3D sculpture koje ne impresioniraju ne samo veličinom I preciznošću već u sebi poseduju iskru života I slobodnog duha. Najveći Šonovi fanovi su deca I to je ono što čoveku daje najviše snage da nastavi da stvara I inspiriše nove mlade umove.

Zanimljive činjenice

 • Poseduje preko 5.000 000 miliona komada kockica
 • Njegova najveća kreacija teška je 625 kilograma
 • Dok je bio mali želeo je da dobije LEGO kargo centar (nikada ga nije dobio)
 • On ne radi za LEGO grupu on je samo njihova najbollja mušterija.

  LEGO kreacije

  Bebe panda se igraju (Baby pandas playing)


  Šonu I četvoro njegovih asistenata radili su ovu skulpturu preko 9 meseci. Rad je počeo tako što su gledali snimke beba panda kako se igraju, zatim su napravili skicu I počeli sa gradnjom.  Od crteža do skulpture.  Šonov tim sa završenim delom.

  Lav (Lion)  Ova skulptura veća je od pravog lava sa visinom od metar i pedeset.  Dosta vremena tim je posvetio traženju pravog izraza lica, kako bi lav izgledao što realnije.  Deca sa oduševljenjem gledaju na ovog ponosnog lava.


  Žaba (Tree frog)  Ova žabica sastavljena je od 47000 LEGO kockica!  Ova žabica mnogo je manja u prirodi, skulptura je visoka skoro tri metra. Pravi je izazov sačuvati balans kod ovako visoke skulpture.  Lisica i zec (Fox and rabbit)  Ova velika skulptura sastavljena je od 17,547 LEGO kockica I duga je oko dva metra.  Tu je i velika skulptura zeca kome se lisica prikrada.  Bubamara (Ladybug)  Nema mnogo insekata koje bi mogli da uvećate toliko a da one i dalje ostanu toliko slatke.  37.156 LEGO kockica I 90 kg zabave u ovom divnom 3D modelu.  Sačuvajte dete u sebi, neka samo vasa kreativnost poraste!

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

29.
May.
2017.
Zanimljivosti
Pogledajte više i saznajte zanimljivosti o LEGO kockicama!
20.
Apr.
2017.
Zanimljivosti
Saznajte više o umetničkim delima Nathan Sawaya - jedinog priznatog LEGO Certified Professional i LEGO Buildera